Personvernerklæring og cookies

Personvern- og cookies erklæring

Sist endret: 16.Juni 2018
Denne personvernerklæringen omhandler hvordan Mecum AS samler inn og behandler personopplysninger i vårt daglige virke, dette gjelder både generelt, samt via våre nettsider og sosiale medier.

Mecum AS, organisasjonsnummer: 996 575 160 er ansvarlig for behandlingen og kan kontaktes ved spørsmål.

1. Personopplysninger som behandles

Mecum AS samler ikke inn personopplysninger som fødselsdato- og personnummer, eller opplysninger om personlige betalingskort.

Informasjon som innhentes:

  • Firmanavn
  • Organisasjonsnummer
  • Kontaktperson
  • Firmaadresse / fakturaadresse
  • Telefonnummer
  • e-postadresse
  • IP-adresse

2. Hvordan informasjon innhentes?

Mecum as samler inn opplysninger gjennom skjemaer på våre nettsider, mail, via telefon eller direkte kontakt.

  • Bedrift informasjon kontrolleres mot Brønnøysundregistrene.
  • Hvis du velger å ikke oppgi personopplysningene, vil vi kunne være forhindret fra å kunne tilby deg våre produkter og tjenester.
  • Opplysningene om eierskap for et domene hentes fra WHOIS-databasen for det aktuelle toppdomenet.

3. Formålet med informasjonen som innhentes

Formålet med å samle inn personopplysninger er å identifisere deg som kunde hos Mecum AS, og å identifisere innehaveren og kontaktpersonene for domenenavn i henhold til domenepolitikken for det aktuelle toppdomenet. Hvis du ikke samtykker i innsamling av personopplysninger, eller hvis du senere trekker tilbake samtykket, kan vi ikke oppfylle våre kontraktsmessige forpliktelser overfor ICANN og registreringsenheten, og vi kan da ikke tilby deg noen domenetjenester.

4. Hvordan lagres informasjonen?

Informasjon vi innhenter lagres i vårt:
Økonomi og CRM system: FreshBooks
Mailing systemer: Gmail, vår e-post server og MailChimp.
Server og Elektroniske arkivmapper

5. Hvordan slettes opplysningene?

Regnskapsloven pålegger oss å lagre transaksjonsdata i 5 år. Opplysninger oppbevares i systemene så lenge de er oppdaterte, og det er relevant å beholde dem. Det rettslige grunnlaget for slik behandling er Personopplysningsloven § 8.a (jfr. EUs personvernforordning § 6.1b).

6. Utlevering av informasjon til tredjepart?

Ved registrering av domenenavn utleverer dine personopplysninger til vår samarbeidspartnere ISPHuset Nordic AS som benytter dette til å registrere domene hos registreringsenheten for det aktuelle toppdomenet, i den grad dette er nødvendig for å kunne utføre registrering eller administrasjon av domenet. For domenenavn som ligger under et generisk toppdomene, er vi dessuten kontraktsforpliktet med ICANN til å publisere kontaktinformasjonen i WHOIS.

7. Rettigheter

Som bruker av nettsidene våre har du rett til å kreve innsyn i personopplysningene som vi behandler om deg og hvordan de behandles. Du kan også kreve retting, sletting og begrensninger i behandlingen av personopplysninger i henhold til personopplysningsloven.

Hvor behandlingen av personopplysninger er basert på samtykke, kan du til enhver tid trekke samtykket tilbake.

Dersom du mener at mecum as ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no.

8. Bruk av informasjonskapsler (cookies) på hjemmesidene:

Ved å bruke denne nettsiden samtykker du i at vi kan sette cookies i din nettleser dersom du ikke aktivt deaktiverer dette selv.

Vi bruker cookies, som de fleste andre nettsteder, for å bedre brukeropplevelsen av nettsidene våre.

En informasjonskapsel, eller «cookie», er en liten tekstfil som lagres i nettleserens minne. Disse brukes for eksempel til å ivareta brukervalg du gjør på siden, lagre handlekurven din og å analysere hvordan du bruker sidene våre slik at vi kan forbedre oss.

Disse tjenestene bruker vi på våre sider:

WordPress
WordPress er innholdsstyringssystemet som brukes av dette nettstedet. WordPress bruker informasjonskapsler for å holde oversikt over innloggede brukere.   Les mer om informasjonskapslene til WordPress.

Google Analytics
Vi ønsker å tilby brukeren våre gode og relevante nettsider på nettsiden. Det er derfor viktig for oss å få tilgang til informasjon om brukermønsteret til de som bruker nettstedet. Ingen av disse opplysningene vil bli brukt til å identifisere enkeltpersoner.

For å kunne analysere bruksmønstrene, sendes informasjonskapsler til Google Analytics. Brukernes IP-adresser blir anonymisert. Google sine nettsider gir en forklaring på hvilke informasjonskapsler som benyttes til hvilke formål.

Facebook Pixel
Vi bruker Facebook Conversion Tracking Pixel til statistiske formål. Denne informasjonskapselen kan brukes til å spore og forbedre våre markedsføringskampanjer på Facebook.

Brukerne har kontroll over reklamene som de ser og kan justere sine personlige innstillingerpå Facebook. På Facebook kan du finne informasjon om Facebook-informasjonskapslene og retningslinjene innen personvern.

Slik kan du unngå cookies

Dersom du ønsker å unngå cookies, kan du deaktivere bruken av disse i din nettleser. Merk at ved å gjøre dette vil flere av funksjonene på sidene ikke fungere.

Internet Explorer
Google Chrome
Mozilla Firefox
Safari

9. Endringer i denne personvernerklæringen

Vi vil kunne oppdatere vår personvernerklæring når dette er nødvendig. En oppdatert versjon personvernerklæringen vil alltid være tilgjengelig på vår nettside.

10. Kontaktinformasjon

Firmanavn: mecum as
Org.nr: 996 575 160
Telefon: +47 41305010
E-post: post@mecum.no
Adresse: bydalen alle 21, 1604 Fredrikstad

Du finner oppdatert kontakt informasjon her: https://mecum.no/kontakt-oss/